ÍZELÍTŐ KARITATÍV CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINKBÓL

További programjainkról kérje katalógusunkat!

30-100 fő

1-2 nap

outdoor

előre felmért területen

tavasztól őszig

feltöltés alatt

Interaktív

öko-tanösvény

A résztvevők egy olyan interaktív öko-tanösvény létrehozásában segédkeznek, amelynek célja játékos formában bemutatni a helyi élővilágot.

A látogatók kijelölt megfigyelő helyekről fedezhetik fel az állatvilágot. Különböző játszóeszközök biztosítják a gyermekek számára a szabadtéri mozgást, egyben rendhagyó módon különböző ismeretekkel gazdagodhatnak a növényekről és az állatokról. Az interaktív ökotanösvényt a helyi természetvédelmi szakértők bevonásával, a lokális viszonyokra szabva alakítjuk ki.

A tanösvény nem pusztán ismeretterjesztésre szolgál, hanem egy fontos eszköz is egyben a településnek a zöld turizmus fejlesztésében.

Újszerűsége abban rejlik, hogy a látogatók maguk is részeivé és aktív megfigyelőivé válnak a természetnek, nem csupán passzív módon, táblákat olvasva szerzik az ismereteiket.

Önkéntes

expedíció

Felújítási, karbantartási munkálatok egy szociális intézményben.

Számos közintézményt találunk országszerte, ahol akár néhány szorgos kéz is látványos átalakulást tud eredményezni. A program megvalósítására elsősorban olyan intézményeket javasolunk, mint óvodák, gyermekotthonok, gyermekkórházak, idősek otthona stb. Itt ugyanis arra is lehetőség nyílik, hogy a résztvevők találkozzanak az intézményt látogató, esetleg ott lakó rászoruló célcsoporttal, ami arra is kiváló, hogy napjaink legfontosabb társadalmi problémái iránt érzékenyebbé váljanak a munkatársak. Így az elsősorban felújítási, karbantartási és dekorációs munkálatokat felölelő program arra is lehetőséget nyújt, hogy a vállalat munkatársai a gyerekekkel, vagy esetenként az idősekkel egy-egy közös tevékenység során szorosabb interakcióba kerüljenek.

10-200 fő

fél-1 nap

indoor-outdoor

bárhol az országban (gyermekintézményekben)

egész évben

szerkesztés alatt

10-300 fő

fél-1 nap

indoor-outdoor

bárhol az országban

egész évben

szerkesztés alatt

Natura

Műhely

Magyarországon számos gyermekekkel foglalkozó közintézmény üzemel, ahol a fenntartási költségek is problémát okoznak, így kevés forrás adódik a fejlesztésekre. A program során a résztvevők különböző korosztálynak megfelelő környezettudatosságra nevelő játékokat, raklapbútorokat, komposztálókat stb. készíthetnek saját kezűleg. Az alkotások során figyelembe vesszük az adott intézmény korosztályát, igényeit, szükségleteit és ez alapján készítjük el testre szabottan a különböző eszközöket. Az elkészített eszközök, legyen szó játékról, bútorról, illetve egyéb kisebb kiegészítőkről, kiváló lehetőséget kínálnak a környezettudatosság elterjesztésére is. Ezért elsősorban olyan eszközök elkészítésére kerül sor, melynél vagy alapanyagai miatt vagy a játék/eszköz üzenete miatt a környezettudatosság kiemelt szemponttá válik.

Erdő-lakópark

Ez a karitatív csapatépítő program nemcsak azért hasznos, mert valamelyik természetvédelmi terület munkáját segítjük pótlólagos erőforrást és munkaerőt biztosítva, hanem azért is, mert a résztvevők ismereteket szerezhetnek, illetve egyénileg is elköteleződést vállalnak a környezettudatos életmód mellett. A csapat hatékony együttműködése nyomán új építmények születhetnek, besegíthetünk a fatelepítésbe is vagy a turistautak gondozásába is. A program során a résztvevőknek lehetőségük adódik vadetetőket, madárkilátókat, rovarhoteleket, pihenőhelyeket, valamint egyéb járulékos építményeket megalkotni. 

10-200 fő

fél-1 nap

outdoor

bárhol az országban (nemzeti parkok területén)

tavasztól őszig

szerkesztés alatt