Ismeretlen Székelyföld - kiutaztató program

Ez az utazó kaland a székely kultúra bölcsőjébe, fenyvesek, sziklabércek és komoly terepjárós kihívások közé viszi a résztvevőket. A helyi kulturális és gasztronómia élvezetek felfedezése mellett elsősorban a kitűnő terepviszonyokra helyezi a hangsúlyt, olyan természeti kincsekhez visz el, olyan helyekre vezet, ahová máskülönben csak gyalogszerrel lehetne eljutni. A székely mesék világa, a napjainkban is élő hagyományok, a szénásszekér és a székely dombok közt lenyugvó nap, a másutt már kiveszőfélben lévő vendégszeretet sajátos hangulatot ad túránknak.

 

Természetesen speciális útvonalkönyvek, műholdas navigációs eszközök és sofőrjeink kitűnő helyismerete segíti a résztvevőket, akik fenyvesekkel szórt hegyhátak, sziklás völgyek között, kátyús utakon, ösvényeken keresik a helyes irányt.

 

Ellátogatunk a székelyek szent hegyére, a Madarasi-Hargita misztikus világába és a Vargyas-szoros sziklafalaihoz. Nehezen megközelíthető, eldugott utakon kanyargunk hamisítatlan székely falvak között, gyönyörű tájakon. A Tolvajos-hágó átkelése után, a székelyek búcsújáróhelyén, a csíksomlyói Boldogasszony templománál tesszük tiszteletünket, úttalan utakon keressük fel a Szent Annáról elnevezett krátertavat.

 

Terepjáróinkkal az Ivó patak mentén küzdjük egyre feljebb magunk, irtásokon, patakokon kelünk át, felkeressük a komor fenyvesek közt megbújó szentimrei büdösfürdőt. Énlaka girbegurba utcáiról a Bögözi-tó irányába autózunk, mely személygépkocsival csak hosszadalmas, fárasztó út árán érhető el, s megtekintjük az új tározó vizébe fúlt falu templomtornyát is.

 

Sós vizű tavak, sziklás erdei utak, patakok és források várnak utunkon, kemény terepjárós feladatok, egyedi, mással össze nem téveszthető hangulat, no és persze a jól ismert szilvapálinka.

 

Létszám: 10-40 fő vagy 3-10 autó

Javasolt időkeret: 5 nap