Megújuló energia

A megújuló energiafelhasználás növelése segít a közösségek energiafüggőségének csökkentésében. Felmérések szerint a magyar lakosság 80%-a jövedelmének több mint 10%-át az energiaszámláira költi, ami az általánosan elfogadott nemzetközi standard szerint „energiaszegénységet” jelent. Energiaszegénységről akkor beszélünk, ha egy személy, vagy háztartás nem tudja megfelelő mértékben fűteni otthonát, vagy nem tud igénybe venni megfelelő energiaszolgáltatásokat. Hazánkban legalább másfél millió embert érint az energiaszegénység problémája.

 

A program során olyan megújuló energiaforrásokat hasznosító szerkezetek épülnek, amelyek kis barkácstudással, szakember irányításával, egyszerűen elkészíthetőek. A program fő célja az alternatív energiaforrásokkal kapcsolatos tudás megismertetése, elterjesztése, és az ilyen jellegű eszközök népszerűsítése, valamint a fogadó szervezet támogatása az elkészült technológiákkal. Az önkéntesek építhetnek többek között napenergiás aszalót, napkollektoros kézmosót vagy zuhanyzót, napgrillt, vagy akár légkollektort, annak függvényében, hogy az adott fogadó szervezetnek mire van a legnagyobb szüksége.

 

karitatív csapatépítés karitatív csapatépítés karitatív csapatépítés karitatív csapatépítés

 

Létszám: 10 - 100 fő

Javasolt időkeret: 1-2 nap

Ajánlott helyszíneink: regionális preferencia alapján vagy a kiválasztott létesítmény környékén, előre egyeztetett helyszínen.