Budapest interaktív - beutaztató programcsomag

Milyen is lehet Budapest, ha az ember nem egy városnéző busz tetejéről próbálja követni az eseményeket? Mi történik akkor, ha nem egy idegenvezetőtől kapja meg a szükséges információkat, hanem maga szerzi meg azokat - egy érdekes és kihívásokkal teli játék keretein belül? Milyennek is láthatják fővárosukat a magyarok?

 

Ilyen kérdésekre kap választ az a hazánkba érkező külföldi, aki ezt a programot választja. Nem a standard városnéző programok kiemelt látványosságait mutatja be ez a csomag, hanem a kíváncsi szemek elől gyakran rejtett értékeket. Ráadásul olyan módszereket alkalmaz, melyek alapjaiban különböznek a hagyományos turisztikai megoldásoktól. Játékos formában, a résztvevők kreativitását, helyzetfelismerő-képességét, kommunikációját teszi próbára ez a program - olyan vezetőkkel, akik szándékoltan nem a jól bevált utakon kalauzolják a résztvevőket. A program során hétköznapi és különleges eszközök segítik a boldogulásukat. Rendszerváltás előtti térképek, fényképek és műholdas koordinátapontok alapján fognak navigálni, kerékpárokkal, tömegközlekedési eszközökkel, riksával, oldtimer autókkal vagy a híres Trabantok volánja mögött kell boldogulniuk.

 

Elsősorban kisebb létszámú csapatokkal igazán élvezetes az efféle városnézés, a nagyobb turistacsoportokat célszerű a program idejére több kisebb csapatra bontani. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden csapat mást ismer meg Budapestből - csupán a látogatások sorrendje cserélődik fel ilyenkor. Ily módon a turistacsoport a nap végére a legfőbb nevezetességek megismerése mellett sokkal átfogóbb ismeretekkel rendelkezik majd fővárosunkról.

 

Olyan eszközök segítségével zajlik a program, melyek sokkal nagyobb önállóságot, rugalmasságot és aktivitást biztosítanak számukra - a hagyományostól alapjaiban eltérő és éppen ezért szórakoztatóbb és tanulságosabb formában. A hagyományos csoportos városnézések formalitását mellőzve vendégeink közeli kapcsolatba kerülnek a város mindennapjaival és lakóival.